Ma: 2019.01.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Előzetesből próbált megszökni a tizenéves rabló
HP 2018.04.19. 13:59:00

Fogolyszökés kísérletével is megvádolta az ügyészség azt a 16 éves fiatalkorút, aki tavaly nyáron, miután két rablás miatt előzetes letartóztatásba került, a kiskunhalasi büntetés-végrehajtási intézet kerítését átugorva megkísérelt megszökni onnan.A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 16 éves kiskunhalasi fiatalkorú és 17 éves helybeli társa 2017. augusztus 4-én, éjjel kifigyeltek egy egyedül közlekedő nőt és elhatározták, hogy megszerzik a pénzét.

A fiatalabb elkövető odament a sértetthez, és mialatt társa a közelben figyelt, pénzt követelt a nőtől, majd megrántotta a vállán lévő táskát. Ettől a nő elesett, de még fogta a táskáját mindaddig, míg támadója folyamatosan rángatva végül megszerezte azt és elszaladt.

A két útonálló a zsákmányolt pénzt elfelezte és elköltötte. Még aznap elfogták a két támadót és rablás miatt előzetes letartóztatásba kerültek.

A fiatalabb elkövető az előzetes fogva tartás ideje alatt 2017. augusztus 30-án, a délelőtti udvari séta során kivált a sorból és a drótkerítést átugrotta azért, hogy az épület falán átmászva megszökjön. A fiatalkorú a biztonsági kameratartó vascsövén kísérelt meg az épület tetejére feljutni, azonban az őrök időben észlelték és megakadályozták a szökést.

A 16 éves rabló nem sokkal azután, hogy az előzetes letartóztatásból szabadult, 2017. december 28-án, éjjel, Kiskunhalason egy gyalogosan hazafelé tartó férfit is kirabolt. A kabátját megragadta, a fejét ököllel többször megütötte, amitől áldozata a földre esett. Ezután a sértett átadta a fiatalkorúnak a nála lévő ötezer forintot, mindez azonban nem volt elég a rablónak és tovább bántalmazta a férfit, akinek eközben nadrágzsebéből kiesett a mobiltelefonja és azt, valamint a kabátját és cipőjét is magával vitte a téli hidegben.

A fiatalkorú 17 éves társa a rablás mellett 2017 júliusában, mintegy két hét leforgása alatt Kiskunhalason kerékpárlopásokból és abból tartotta fenn magát, hogy utcán közlekedő áldozatait meglopta vagy kifosztotta. Volt olyan nő, akinek a táskáját a kormányrúdra szerelt kosárból kerékpározás közben vette ki. Ettől a nő elvesztette az egyensúlyát és elesett.

Az ügyészség a jelenleg újból előzetes letartóztatásban lévő 16 éves fiút kétrendbeli rablással és fogolyszökéssel, a szabadlábon lévő 17 éves társát a rabláson kívül kifosztással, többrendbeli lopással és közlekedés biztonsága ellen bűntettel is vádolja.

A büntetlen előéletű fiatalkorúak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat