Ma: 2020.02.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Az Iszlám Állam egyik gyilkológépét fogták el Magyarországon
Privatkopo.hu/index.hu 2019.03.22. 15:27:00

A 27 éves férfi szír állampolgár, három éve az ISIS tagja, húsz ember lefejezésében vehetett részt.A 27 éves szír férfit 2018. december 30-án, a Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrizték. Hamis okiratokkal igazolta saját magát és a vele lévő nő személyazonosságát. Ezért a bíróság végül embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá 3 évre kiutasították Magyarországról.

A férfi már menekültstátusszal rendelkezett Görögországban, ezért a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azonnal megtette a szükséges intézkedéseket a férfi kitoloncolásával kapcsolatosan. A biztonság kedvéért addig a 27 éves migráns idegenrendészeti őrizetbe került.

Az EUROJUST magyar és belga nemzeti tagjai, a belga igazságügyi hatóságok, a Terrorelhárítási Központ, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a Fővárosi Főügyészség gyors és hatékony együttműködésének köszönhetően kiderült, hogy a szír férfi már 2016 óta az Iszlám Állam (ISIS) nemzetközi terrorszervezet egyik dzsihadistája.

Az ISIS a nyugat-szíriai Hombszban gyilkolt 2016-ban. Amikor egy helyi lakos nem akart csatlakozni a terrorszervezethez, elrettentés céljából 20 családtagját kivégezték. A Magyarországra érkezett szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezésekkel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével a mai napon őrizetbe vették a férfit és gyanúsítottként hallgatják ki minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványt tesz a gyanúsított letartóztatására.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat