Ma: 2020.06.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Másodfokon 3 év és 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték a dühöngő utast
Privatkopo.hu 2020.04.03. 14:53:00

A Salgótarjáni Járási Ügyészség fellebbezése nyomán a Balassagyarmati Törvényszék 3 év és 6 hónap fegyházbüntetésre súlyosította annak a többszörös visszaeső férfinek a büntetését, aki hónapokon keresztül fenyegetett egy buszvezetőnőt.A 40 éves vádlott rendszeresen utazott a nógrádi megyeszékhely és az egyik kistelepülés közötti helyközi autóbuszjáraton, amelyen egy női gépkocsivezető dolgozott. 2017. év tavaszától néhány ízben ittasan, utazásra alkalmatlan állapotban akart a buszra felszállni, és miután a gépjárművezető ezt szóvá tette, a vádlott egyre dühösebb lett rá.

2017. június 5-én a vádlott amiatt kezdte szidalmazni és megöléssel fenyegetni a buszvezetőnőt, mert ittasan nem engedte felszállni, és nagy testű harci kutyáját póráz és szájkosár nélkül magával vinni a buszra. A nő a segítségére siető kollégái közbelépésével tudott a járműről lemenekülni, és sokkos állapota miatt az autóbuszjáratot sem tudta vezetni.

Két hónappal később az egyik délutáni járaton ismét megjelent a vádlott, ordítva újra szidalmazni kezdte a nőt, ismét megöléssel fenyegette, sőt megvárta azt a késő esti járatot, amit a nő vezetett. A buszhoz közeledő gépkocsivezetőt szidalmazni kezdte, veréssel fenyegette, és közben felugrott a már kinyitott járműre, ahonnan a biztonsági őr húzta le.

A vádlott magatartásával az autóbusz vezetőjét akadályozta a feladatkörének ellátásában, és folyamatosan félelmemben tartotta őt, ezért az ügyészség folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene, és rá, mint többszörös visszaesőre, fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az első fokon eljárt Salgótarjáni Járásbíróság 2019 áprilisában a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és 1 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be, mivel a vádlott többszörösen büntetett előéletére tekintettel a kiszabott büntetést aránytalanul enyhének értékelte.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak ítélve lényegesen súlyosította az elsőfokú ítéletet, és a vádlottat 3 év és 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint kizárta őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat