Ma: 2020.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info







 
Bűnözés a nagyvilágban
Dróthuzallal fojtotta meg a volt barátnőjét - a másodfokú ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítását indítványozta
Privatkopo.hu 2020.04.03. 14:20:00

A másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a kiszabott fegyházbüntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlottat a törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.



A Győri Törvényszék 2020. február 21. napján meghozott - nem jogerős - ítélete szerint az egyetemet végzett, a szakításukat feldolgozni nem tudó vádlott az élet kioltására alkalmas eszközöket vitt magával azzal a szándékkal, amennyiben a barátnője nem békül ki vele, akkor dróttal megfojtja. Miután a sértett ismételten közölte, hogy nem akar békülni, ezen összevesztek, a vádlott feldühödött, és a sértett háta mögé lépve, dróthuzallal hátulról, a védekezni próbáló sértettet több percen át fojtogatta. Az eszméletét vesztő sértettnek nem nyújtott segítséget, a sértett pedig néhány nap múlva a kórházban hunyt el.  

Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, de a cselekményét eszköz használatával, orvul elkövető vádlottal szemben kiszabott fegyházbüntetés mértéke eltúlzottan enyhe.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek




 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat