Ma: 2019.05.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Állatorvosi rendelőből tűntek el az ebtenyésztő értékes kiskutyái
Privatkopo.hu 2018.11.14. 20:29:00

Dravecz István ebtenyésztő 2017. március 27-én, sikkasztás bűntett gyanújával feljelentést tett a Szekszárdi Rendőrkapitányságon Dr. K. Géza állatorvos ellen, aki - a sértett gyanúja szerint - 2017. március 21. nap, 17.30 óra és 2017. március 22. nap, 9.00 óra közötti időben, az állatorvosi rendelőjében eltulajdonította az általa világra segített három, pomerániai törpespitz szuka kiskutyát. Az ebtenyésztő szerint az állatorvos által okozott kár 600 ezer forint, amely nem térült meg.„Dr. K. Géza állatorvostól azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kiskutyákat császármetszéssel kell a világra segíteni, a műtétet az orvos el is végezte, és az asszisztens három, élő kiskutyát mutatott meg nekem” - magyarázta Dravecz István. „Dr. K. az anyakutyát mintegy másfél óra múlva hozta ki a műtőből, de az addigra elgyengült kiskutyák már nem tudtak szopni. Az állatorvos ekkor egyáltalán nem foglalkozott az újszülött kutyákkal, csak 3 óra elteltével tett ígéretet: megpróbálja gyomorszondán keresztül táplálni a kutyusokat.”

Az ebtenyésztő gyanúja szerint az állatorvos szándékosan húzta az időt, mégpedig azért, hogy az értékes kiskutyákat a rendelőben kelljen hagynia. Az állatorvos a nyomozás során azt állította, hogy a kiskutyák fejletlenül születtek, alig volt szőr rajtuk, a fejük abnormálisan nagy volt, rendszertelenül, percenként csupán 4-5 alkalommal vettek levegőt, ami messze elmaradt a kívánatos állapottól. Dr. K. Géza szerint mindez a koraszülésből eredő tüdőfejletlenség miatt következett be.

„Az állatorvos által készített videofelvételen tisztán látszik, hogy a kiskutyák rendes szőrben voltak, nem számítottak koraszülötteknek, és egyáltalán nem voltak nagyfejűek” - szögezte le Dravecz. „A kiskutyák csak 3 óra elteltével kezdték nehezebben venni a levegőt, ezen időszakban az állatorvos rájuk sem nézett, más kutyákat látott el.”

Dravecz István elmondta azt is, hogy a felesége 2017. március 22-én, délelőtt felhívta az állatorvost, arra kérve, adjon tájékoztatást a kiskutyákról. Ekkor Dr. K. azt mondta az asszonynak, hogy az állatok elpusztultak, a tetemeket egy zacskóba tette és kidobta a kukába, amelynek tartalmát a kukás autó már elszállította.

A nyomozás során keletkezett iratok tanúsága szerint Dr. K. Géza az eljárás során már azt vallotta, 21.30 óra körül észlelte, hogy a kutyakölykök elpusztultak. Közülük egyet a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas hűtőben helyezett el, a másik két tetemet pedig egy zsákba helyezte, amelyet 6 nappal később, március 27-én - a megsemmisítésük érdekében - elszállított az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. solti telephelyére. Tehát az állatorvos éppen azon a napon szállította az elpusztult állatok tetemeit megsemmisítésre, amikor Dravecz István a rendőrséghez fordult… Legalábbis ezt állította a nyomozóknak.

Az illetékes rendőrkapitányság az eljárás során felvette a kapcsolatot a fehérjefeldolgozó céggel, amelynek vezetője úgy nyilatkozott, hogy a beszállításra került nyersanyagok tartalmával kapcsolatban minden esetben a beszállító által elmondottakat veszik alapul, a leadott anyagok (maradványok) vizsgálásra nem kerülnek. Arról sem tudott információval szolgálni, hogy Dr. K. járt-e a rendőrségen tett vallomásában megjelölt napon a telephelyen. A maradványok átadásáról, illetve átvételéről sem az állatorvos, sem a fehérjefeldolgozó nem tudott dokumentációt (elismervényt) bemutatni a rendőröknek.

Arra, hogy Dr. K. miért várt 6 napot a tetemek elszállításával, az eljárás során nem derült fény.

Az egyik kiskutya maradványaira az állatorvosi rendelőben, 2017. április 4-én (tehát 8 nappal a feljelentést követően) tartott házkutatás során bukkantak a nyomozók, a veszélyes hulladékok tárolására szolgáló hűtőben, kiolvadt állapotban.

Állítólag valaki - tévedésből - lekapcsolta a hűtőt. Legalábbis ez áll a nyomozati iratokban.

„A tetemeket az állatorvosnak ki kellett volna adni a részemre, ugyanis ezek a kutyák az én tulajdonomat képezték” - mondta az ebtenyésztő. „A haláluk napján, valamint másnap kifejezetten arra kértem Dr. K.-t, hogy adja át a tetemeket nekem. Vajon miért nem tette ezt meg?”

Drávecz István azt feltételezi, hogy a kiskutyák élnek, és az állatorvos - akiről köztudott, hogy kutyákkal kereskedik - külföldre, a gyanú szerint Romániába (ahol családi és baráti kapcsolatokkal rendelkezik) szállította azokat értékesítés céljából. Ennek bizonyítására kérte tanúk kihallgatását, valamint Dr. K. telefon híváslistájának ellenőrzését, azonban a Szekszárdi Rendőrkapitányság az indítványát figyelmen kívül hagyta, és a nyomozást - bűncselekmény hiányában - megszűntette.

Az ebtenyésztő panasszal élt a rendőrség határozata ellen, azonban a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség nem látott okot az eljárás folytatására, ezért elutasította azt.

A férfi most pótmagánvádas eljárásban keresi az igazát.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat