Ma: 2020.06.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése
Privatkopo.hu 2019.03.18. 5:39:00

Fantasztikus fordulatot vett Bíró Ica kilakoltatási ügye. Érvénytelen ugyanis az az árverés, amelyben a megadott határidőn túl fizetik ki az árverési összeget. Bíró Ica esetében 2018. január 17. napján emelkedett jogerőre az árverési jegyzőkönyv. E szerint a vételárat legkésőbb február 1. napig a végrehajtó számlájára meg kellett volna fizetni. Ez azonban nem történt meg.                                                 Bíró Ica és Gulya Tibor

A szabálytalanságot Gulya Tibor vette észre, aki munkájával már évek óta segíti a bajba jutott devizahiteleseket, köztük Bíró Icát is.

A legendás fotómodell még 2005-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt. Ebből vásárolt két lakást, befektetésként, hiszen nyugdíjra nemigen számíthat. Az egyikben a szépségstúdióját rendezte be. Tisztességesen teljesítette a törlesztő-részleteket, de azok szinte egyik napról a másikra a duplájára nőttek, így egy idő után már képtelen volt eleget tenni fizetési kötelezettségének. Megpróbálta kiadni, majd eladni az egyik ingatlant, hogy ki tudjon keveredni az adósságból, de nem sikerült, és ezzel egyre csak romlott a helyzet.

A bank egy idő után értékesítette a tartozást egy faktoring cégnek, ahol első körben a duplájára nőtt a hitele összege, mostanra pedig a háromszorosával tartozik annak, amit felvett, úgy, hogy közben az eredeti adósság közel felét kifizette.

Sajnos a szerződésben fedezetként a saját, szüleitől örökölt háza szerepel, így most éppen ebből akarják kilakoltatni. Értékes bútorait már elvitték, ma dobozok közt él. Az egykori „metál lady” elmondta: ha annak idején megfelelően tájékoztatják a devizahitelek kockázatáról, soha nem írta volna alá a kölcsönszerződést. A bíróságokat azonban mindez nem hatotta meg.

A vevőtől, aki egy ügyvéd, Ica felszólító leveleket kap, hogy hagyja el a házat, ami 60 éve a családja tulajdonában van. Ő azonban nem adja fel a harcot, amelyben a Mi hazánk Mozgalom is a „fitneszlady” mellé állt, Gulya Tibor ügyvédei pedig megtámadták a végrehajtást, és ha sikerül bebizonyítaniuk az igazukat, Icát egész egyszerűen nem lakoltathatják ki.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat