Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Féltékenységből ismerősére gyújtotta a házat
Privatkopo.hu 2019.09.18. 7:55:00

Vádat emelt az ügyészség azzal a szatymazi férfival szemben, aki tavaly májusban szándékosan felgyújtott egy volt bakterházat, hogy így végezzen az ismerősével.A vádirat szerint a sértett évek óta élt életvitelszerűen, jogcím nélkül a szatymazi vasútállomás mellett levő bakterház épületében. Mind a sértett, mind a vádlott és élettársa hosszabb ideje italozó életmódot folytattak és többször tartózkodtak együtt a sértett által használt épületben.

A vádlott rossz szemmel nézte, hogy élettársa bejárt a sértetthez, azzal többször együtt szórakozott, illetőleg italozott, ennek többször hangot is adott.

A vádlott 2018. május 5-én, kora délután nagyobb mennyiségű alkoholt ivott, majd Szatymaz belterületén keresni kezdte az élettársát, ebből a célból megjelent a sértettnél is. Amikor a bejárati ajtón belépett, meglátta, hogy a belső helyiségben a sértett és az élettársa egy ágyon egymás mellett fekszenek az egész napos italozást követően.

A vádlott ekkor a konyhában talált hirdetőújságokat magához vette, azokat egy öngyújtóval meggyújtotta és a sértett éghető használati tárgyaira, így elsősorban ruhaneműkre és bútorokra dobta. A volt bakterház valamennyi ablaka csukva volt, a ruhák azonnal lángra kaptak, amelyet észlelve a vádlott az élettársát felsegítette, kivitte az udvarra, míg a sértettnek azt mondta, hogy ,,dögölj meg, égjél meg".

A füstre felébredő sértettnek még annyi ereje volt, hogy felkeljen az ágyból és az épületből kimenjen, még mielőtt az teljesen lángba borult volna.

A sértett kizárólag azért maradt életben, mert a tűz olyan fázisában ébredt fel, amikor még fel tudott kelni és ki tudott menekülni az ingatlanból.

A keletkezett tüzet a helyszínre érkező tűzoltók eloltották, az épületben több mint 1 millió forintos rongálási kár keletkezett.

A főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint rongálás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat